Sklep on-line

PROJEKT NR POPW.01.02.00-28-0031/21 „Internacjonalizacja działalności firmy PROTEKTOR BHP” w ramach Programu Operacyjnego Polska Wschodnia 2014-2020

Temp-Cook 476

Rękawice termiczne

Rękawice higieniczne z ochroną termiczną do wysokich-temperatur, 100% szczelne na płyny dla przemysłu cateringowego

Podstawowe parametry:

Rękawice higieniczne z ochroną termiczną do wysokich-temperatur, 100% szczelne na płyny-dla przemysłu cateringowego

 

Białe/kremowe oznakowanie rękawic odpowiada normom odzieżowym w przemyśle cateringowym

Ochrona termiczna do 250°C

Możliwość prania wewntęrznej i zewnętrznej strony rękawic dla lepszej higieny

Odporność na oleje, smary i podstawowe detergenty

 

Specyficzne cechy

 

Długi mankiet (45cm) chroni przedramię podczas manipulowania goracymi naczyniami.

Zastosowania

 

Wypieki

Wyciąganie tac z piekarników

Przemysł cateringowy

Wyciąganie naczyń z nagrzewających się pieców

Wyciaganie gorących naczyń z pieca (mokrych lub suchych)

Wyciąganie przedmiotów z autoklaw lub parowarów

Przemysł spożywczy

Gotowanie wstępne

Samorządy (Żywienie zbiorowe)

Wyjmowanie elementów z piekarnika

Wyjmowanie elementów z autoklaw i piekarników parowych

 

Materiał

Nitryl

Wykończenie wewnętrzne

Trykotowa ochrona termiczna

Wykończenie zewnętrzne

Wytłaczana struktura

Długość (cm)

45